نوروز داراي ويژگي هاي عام انساني و جهاني است. تاکيد بر ارزش هاي اخلاقي و انساني، ترويج و تحکيم روابط انساني و نوع دوستي، اهميت دادن به محيط زيست و تاکيد بر بهداشت و پاکيزگي از ويژگي هاي انساني و جهاني فرهنگ نوروز است. با توجه به اين ويژگي ها، اين فرهنگ قابليت انطباق با جهاني شدن را دارد و مي توان، از فرصت هاي موجود در عرصه جهاني براي حفظ و گسترش اين فرهنگ سود جست.
منشأ و زمان پیدایش نوروز، به درستی معلوم نیست و روایتهای مختلفی از آن میشود اما در دوران معاصر نوروز به عنوان یک میراث فرهنگی همواره مورد توجه مردم قرار داشته و هر ساله برگزار میشود. اما زمانی که خط نصفالنهار هریک از شهر ها پس از ۳۶۵ روز و ۵ ساعت و ۴۸ دقیقه و ۴۸ ثانیه از زمان تحویل قبلیی سال گذشته سپری گردید، دوباره تحویل سالی نو فرا میرسد، و همهی مردم به پاکیزگی و طراوت تن و روان همت میگمارند و میروند تا این سنت نیکوی نیکان آریایی ها را ارج بنهند، و آرزوهای انسانی و نیکخواهانهی خویش را طلب کنند.
بنا به پیشنهاد جمهوری آذربایجان،مجمع عمومی سازمان ملل در نشست ۴ اسفند ۱۳۸۸ (۲۳ فوریه ۲۰۱۰) ۲۱ ماه مارس را بهعنوان روز جهانی عید نوروز بهرسمیت شناخت و آن را در تقویم خود جای داد. در متن به تصویب رسیده در مجمع عمومی سازمان ملل، نوروز، جشنی با ریشه آریایی که قدمتی بیش از ۳ هزار سال دارد و امروزه بیش از ۳۰۰ میلیون نفر آن را جشن میگیرند توصیف شدهاست.
دیدگاهتان را بنویسید