آشتی
درباره ما

درباره ما

ئاشتی - بنیاد توسعه فرهنگی بانه سازمانی غير انتفاعي و غير دولتي و مردمی بوده که در راستای ارتقای سطح فرهنگی و گسترش آن فعالیت مینماید. بر این اساس ما جمعی از شهروندان شهرستان بانه بر آن شدیم که با تأسیس یک نهاد مدنی که به طور خاص رویکردی فرهنگی دارد، تلاش نماییم که مسایل و مشکلاتی را که گریبانگیر شهر و دیارمان شده است از صافی عقل جمعی عبور داده و با همت مسئولانه خویش در صدد حل آنها و ارائه راهکارهی لازم برآییم. لذا بر خود لازم دانستیم که در این برهه زمانی، ضمن احساس مسئولیت مدنی، سایر…[ادامه]

درباره ما
خواندم !

پروفسور کنیاز ابراهیم که بود؟

نوشته شده توسط در تاریخ ۱۴۰۳-۰۳-۱۵ 329 بازدید

پروفسور کورد کنیاز ابراهیم، شخصیتی کوشا و بی نظیر که در طول حیات خود صادقانه در حوزه های مختلف تاریخ و ادبیات کورد و
توسعه هویت ملی کورد دفاع از حقانیت و همچنین دوستی خلق ها درخشید.
در ۱۰ اردیبهشت ۱۳۲۶(اول ماه مه ۱۹۷۴) در ارمنستان دیده به جهان گشود.در سال ۱۹۷۰ با درجه ممتاز بعنوان فیلولوگ- شرق شناس از دانشگاه دولتی خاچاتورابوویان ارمنستان در پی دفاع از پایان نامه دکتری خود عنوان پروفسور را دریافت کرد، و بعدها خانواده وی به شهر آلماتی قزاقستان مهاجرت کرد .دارای مدرک دکترا در ادبیات کردی و مولف بیش از ۵۰۰ اثر علمی و اجتماعی،زبانشناسی و ادبیات و ۱۵ تک نگارش و کتاب های آموزش زبان کردی برای کلاس های ۲ تا۹ بود.

سمت‌های پرفسور کنیاز.معاون رئیس جمهور قزاقستان، رئیس دانشگاه آلماتی،رئیس گروه ادبیات شرقی دانشگاه آلماتی، رئیس انجمن موردی بەربانگ قزاقستان، رئیس و استاد دپارتمان فیلولوژی شرق، رئیس مرکز زبان های جهانی، نائب رئیس اتحادیه موردهای شوروی، معاون رئیس اتحادیه بین المللی انجمن های اجتماعی کورد، سردبیر مجله نۆبار .
دارای نشان کورمت یا افتخار ، که به افرادی اعطا می شود که در حوزه های اقتصادی، اجتماعی، علمی و فرهنگی از خود شایستگی نشان داده اند ، ده ها مدال افتخار و مجموعه‌ای از گواهینامه های وزارت آموزش و علوم کازاخستان .
تعدادی از کتاب های پروفسور کنیاز .
کوردها در تاریخ مدرنیته (در دو جلد۲۰۰۱) .کوردها دایره المعارف کوچک(۲۰۰۱) . سرنوشت تاریخی ادبیات کوردی(۹۶)
پل دوستی . افق های ادبی . تاریخ روابط ادبی آذربایجانیان و کوردان(۱۹۷۵) .ادبیات ملی و روابط ادبی(۱۹۸۵)
و۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰
این دانشمند و محقق بی نظیر و کوشا و فرهیخته در حوزه‌های مختلف تاریخ و ادبیات کورد در ۱۷ مرداد ۱۴۰۰ در سن ۷۴ سالگی ،مردم کورد و جامعه ادبی وسیاسی کاراخستان را ماتم زده کرد و زندگی را بدرود گفت ، اما زحمات و تلاش های این دانشمند فرهیخته هرگز از یاد نمی رود .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *