آشتی
درباره ما

درباره ما

ئاشتی - بنیاد توسعه فرهنگی بانه سازمانی غير انتفاعي و غير دولتي و مردمی بوده که در راستای ارتقای سطح فرهنگی و گسترش آن فعالیت مینماید. بر این اساس ما جمعی از شهروندان شهرستان بانه بر آن شدیم که با تأسیس یک نهاد مدنی که به طور خاص رویکردی فرهنگی دارد، تلاش نماییم که مسایل و مشکلاتی را که گریبانگیر شهر و دیارمان شده است از صافی عقل جمعی عبور داده و با همت مسئولانه خویش در صدد حل آنها و ارائه راهکارهی لازم برآییم. لذا بر خود لازم دانستیم که در این برهه زمانی، ضمن احساس مسئولیت مدنی، سایر…[ادامه]

درباره ما
خواندم !

پیام مشترک انجمن ئاشتی و انجمن پاژین بانە، بە برگزار کنندگان نشست هم اندیشی “از بازشناسی تا باز زنده سازی میراث ملموس و ناملموس تا گردشگری پایدار فرهنگی در شهرستان بانه”

نوشته شده توسط در تاریخ ۱۴۰۲-۰۲-۰۳ 548 بازدید

پیام مشترک انجمن ئاشتی و انجمن پاژین بانە، بە برگزار کنندگان نشست هم اندیشی “از بازشناسی تا باز زنده سازی میراث ملموس و ناملموس تا گردشگری پایدار فرهنگی در شهرستان بانه”
ضمن عرض سلام و خۆشامدگویی به مسئولین میراث فرهنگی استان کردستان
بی شک، حفظ و ترمیم و ماندگارسازی پیشینه ها و آثار تاریخی و فرهنگی، ستون اصلی بنا و غنای فرهنگی و شناخت صحیح از خود واقعی ماست و خودشناسی اجتماعی نیز، ضامن پرهیز از خودبیگانگی است. حفظ محیط زیست، به معنی مراقبت است از آنچه داریم. مراقبت از محیطی که هم اکنون در آن زندگی می کنیم، جهت ارتقا و توسعه نشانه های زندگی به سطحی بالاتر، والاتر و انسانیتر. پس بدون محافظت و حرمت از محیط زیست و آثار و نشانه های بوم زیستی نیاکان ما، سخن گفتن از حرمت انسانی یاوه سرایی بیش نیست. نسل کنونی نیازمند آثار و ابزاری هستند، که از طریق آنها با نیاکان خود ارتباط برقرار کنند و نسلهای آینده نیز با چشمانی پر توقع و ریزبین به دنبال آموزه هایی هستند که انتظار دارند، ما برایشان اندوخته باشیم. مهمترین آثار تاریخی سرزمین ما محیط زیست ماست و اگر بتوانیم آن را پاس بداریم، آنگاه و تنها آنگاه می توانیم نسلهای آینده مان را مرهون خود نمائیم.
انجمن پاژین و انجمن آشتی، بەعنوان عضوی از انجمنهای مردم نهاد شهرستان بانه، جهت مراقبت و حفظ میراث طبیعی و فرهنگی شهرمان، انتظار دارند که با در نظر گرفتن پتانسیل های موجود در زیست بوم شهرمان، اقدامات زیر، بە ترتیب اولویت در برنامه کاری اداره میراث فرهنگی و سایر ادارات زیربط شهر و استان قرار گیرند.
لیست مطالبات گردشگری شهرستان بانه از ابعاد اکوتوریسم و توریسم تاریخی و فرهنگی و گردشهری شهری:
الف) گردشگهری شهری

  • توسعه پارک پیرمراد بعنوان گردشگری مذهبی – تفریحی و واگذاری آن به سرمایه گذار جهت ساماندهی و طراحی و اجرای آیتمهای پیشنهادی.
  • مرمت و بازسازی حمامهای مرزبانی و خدری بعنوان دو اثر تاریخی
  • تملک و تغییر کاربری پارک قه لا، به کاربری گردشگری و تفریحی
    استفاده از پتانسیل بالای مراکز تجاری شهر و اجرای تدریجی پروژه منطقه آزاد تجاری صنعتی در راستای جذب گردشگری –
    ـ اعطای تسهیلات به سرمایه گذاران داخلی و خارجی در راستای احداث مراکز تفریحی جدید همچون سایت سد سبدلو و منطقه گردشگری سورین
    ب) گردشگری تاریخی
  • حفاظت و توسعه مراکز تاریخی همچون، حمام مرزبانی و حمام خدری، قه لای شه رگه، قرآنهای تاریخی همچون قرآن مسجد شوی و هفت و تاش و نجنه و…
  • شناسایی و مطالعه بر روی سایتهای تاریخی جدید در منطقه همچون به روژه کونە
    پ) گردشگری فرهنگی
  • برپایی مراسمات و آئینهای منطقه ای همچون هه لپه رکه و مراسم نوروز و جشنواره های موسیقی و ادبیات(داستان و رمان)، فیلم و سینما و عکاسی و …. با توجه به ظرفیتهای بالای موجود در منطقه
    : ت) اکوتوریسم
  • ساماندهی و توسعه مناطق نمونه گردشگری سالوک و نجنه و هفت تاش و سورین
  • مطالعه و شناسایی مناطق اکوتوریستی همچون دریاچه آلوت، غار شوی، کانی اصحاب، روستای پیاوین و…
  • حضور لک‌لک‌های مهاجر و طبیعت بکر منطقه سویرو ظرفیت مهمی را برای جذب گردشگران فراهم کرده این مهم نیازمند توجه بیشتر نهادهای دولتی است که ایجاد منطقه گردشگری زمینه را برای ایجاد اشتغال و رونق تولید روستانشینان فراهم می کند
    تمامی طرح ها و پروژهای پیشنهادی نیازمند کارشناسی محیط زیستی می باشد
    انجمن محیط زیستی پاژین، بانە
    انجمن توسعە فرهنگی بانە(ئاشتی)
برچسب ها : ، ، ،

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *