مرمت حمام مرزبانی بانه؛ مطالبه ای فرهنگی در شرف تحقق

مرمت حمام مرزبانی بانه؛ مطالبه ای فرهنگی در شرف تحقق
اصولا از آثاری که از گذشتگان برای نسل جدید باقی مانده و ارزش فرهنگی دارند به عنوان میراث فرهنگی نام برده میشود.
امروزه برای آشنایی با نوع زیست و قدمت فرهنگی آن جامعه یا مملکت و یا قوم به آثار به جامانده از گذشتگان ارجاع میدهند. این آثار یا ملموس هستند مثل بناهای تاریخی و موزه ها و یا ناملموس هستند مانند هنرهای نمایشی و آداب و رسوم و جشنهای جامعه.
لذا بناهای تاریخی یکی از ابرارهای مهم میراث فرهنگی درجهت توسعه پایدار لحاظ میشوند که میتوان از نوع ساخت و معماری آن نوع فرهنگ و زیست گذشتگان را از آن استخراج نمود.
در شهر بانه دو بنای تاریخی با سبک معماری خاصی هنوز برجایی مانده اند که شامل دو حمام عمومی به نامهای حمام مرزبانی و حمام خدری میباشند که حمام خدری به واسطه عدم توافق اداره میراث فرهنگی با مالک آن به فراموشی سپرده شده بصورت بنایی مخروبه درآمده است.
و اما حمام مرزبانی با حمایتهای معنوی و پیگیریهای انجمن آشتی بصورت نوشته های عمومی در رسانه ها و با انعطاف مالکین و نیز پیگیریهای اداره صنایع دستی، گردشگری و میراث فرهنگی شهرستان بانه اقدام به بهسازی و مرمت آن نمودند که امید میرود در آینده ای نزدیک بعنوان یکی از آثار فرهنگی گذشتگان جامعه ما مورد استفاده شهروندان و‌ گردشگران قرار گیرد.
انجمن آشتی بانه ضمن قدردانی از پیگیریهای مسئولان مربوطه در دوره های مختلف و بخصوص همراهی و مشارکت خوب مالکین حمام مرزبانی امید دارد که در ادامه مرمت بنای مذکور و طبق برنامه ریزی های صورت گرفته کاربری فرهنگی آن با تاکید بر موزه مردم شناسی محقق گردد و از توانمندیهای هنرمندان بومی منطقه در راستای تکمیل پروژه ای آبرومندانه استفاده گردد.
بنیاد توسعه فرهنگی بانه( آشتی)

دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *