آشتی
درباره ما

درباره ما

ئاشتی - بنیاد توسعه فرهنگی بانه سازمانی غير انتفاعي و غير دولتي و مردمی بوده که در راستای ارتقای سطح فرهنگی و گسترش آن فعالیت مینماید. بر این اساس ما جمعی از شهروندان شهرستان بانه بر آن شدیم که با تأسیس یک نهاد مدنی که به طور خاص رویکردی فرهنگی دارد، تلاش نماییم که مسایل و مشکلاتی را که گریبانگیر شهر و دیارمان شده است از صافی عقل جمعی عبور داده و با همت مسئولانه خویش در صدد حل آنها و ارائه راهکارهی لازم برآییم. لذا بر خود لازم دانستیم که در این برهه زمانی، ضمن احساس مسئولیت مدنی، سایر…[ادامه]

درباره ما
خواندم !

تشکر و قدردانی از خانواده فداکار “مبینا”

نوشته شده توسط در تاریخ ۱۴۰۲-۰۳-۰۸ 229 بازدید

اهدای عضو عزیزان قطعا کار آسانی نیست، اما با نگاه از این زاویه که با اهدای عضو آنان، عزیز دیگری پا می‌گیرد و به حیات ادامه می‌دهد آنهم با قلب تپنده، چشم روشن، کلیه کارا و ریه‌های نفس‌رسان عزیزان ما قطعا کار به مراتب راحت‌تر می‌شود .

با نگاه به فلسفه اهدا عضو این نکته حائز اهمیت می‌شود که متوفی با حیات اعضای بدنش در کالبد شخص دیگر به نوعی همچنان زنده است، قلبی که به عشق و محبت در سینه شخص دیگری می‌تپد، ریه‌ای که در سینه انسانی دیگر هوا و رایحه بهاری را دریافت می‌کند، چشمی که به روی دنیا بسته نمی‌شود و همچنان زیبایی‌ها به ویژه صورت پدر و مادر و دوستان و آشنایان را می‌بیند و آثارش بخشش زندگی به دیگری است.

با توجه به اینکه پیشرفت در برخی ابعاد اهدای عضو و پیوند اعضا در هر کشور توسط سیستم‌های دولتی مانند بیمارستان و مرکز فراهم‌آوری و پیوند یا حتی وزارت بهداشت بسیار پرهزینه، زمان‌بر و مشکل بوده و حتی در برخی موارد با توجه به سنگینی بدنه این سیستم‌ها غیرعملی است در اکثر کشورهای جهان سازمان‌های مردم نهاد به کمک دولت آمده و با استفاده از نیروهای متخصص که به راحتی می‌توانند در این انجمن‌ها به کار گرفته شوند امکان پیشرفت هر چه سریعتر اهدای عضو و پیوند اعضا را در آن کشورها فراهم می‌نمایند. هم اکنون بالای ۲۵ هزار بیمار نیازمند به پیوند عضو در ایران زندگی می‌کنند و تنها راه نجاتشان، دریافت عضو قابل استفاده از افراد مرگ مغزی است. به علت عدم وجود این شرایط، هر روز ۷ تا ۱۰ نفر یا به عبارتی هر سه ساعت یک نفر در ایران فوت می‌شود .

به همین دلیل مرگ مغزی ضمن این که واقعه‌ای بسیار تأسف بار محسوب می‌شود، فرصتی است برای ادامه‌ زندگی تعدادی از بیماران نیازمند پیوند. به عبارت دقیق‌تر خانواده‌ی هر فرد دچار مرگ مغزی با اهدای اعضای حیاتی عزیزشان شامل: قلب، کبد، ۲ ریه، ۲ کلیه، لوزالمعده و روده می‌توانند ۸ نفر را از مرگ حتمی نجات دهند و با اهدای ۱ تا ۵۳ بافت مانند: قرنیه، استخوان، پوست، تاندون و غیره، ۱ تا ۵۳ نفر را از معلولیت برهانند .

طی سال‌های اخیر به واسطه فرهنگسازی‌های صورت گرفته و وجود مردمان انسان دوست روند اهدای عضو در ایران سرعت گرفته به طوری که ما روزانه شاهد انتشار اخبارهای متعدد از فداکاری مردمان این مرز و بوم هستیم. مردم شهرستان بانه نیز از این قاعده مستثنی نبوده و گاه آوازه بخشش و فداکاری آنها تا آنسوی مرزها نیز طنین‌انداز می‌شود .

این بار یک خانواده بانه‌ای ساکن روستای زرواو به ایثار معنایی دوباره بخشیده و در اقدامی نوع دوستانه اعضای بدن عزیز “مرگ مغزی” خود را به چند بیمار نیازمند اهدا کردند .

مبینا درویش‌نیا جوانی که در جاده بانه_سردشت دچار حادثه شده و شوهرش را از دست می‌دهد و خودش نیز علی‌رغم تمام مراقبت‌ها در بیمارستان بعد از ۱۲ روز قربانی مرگ مغزی می‌شود .

این جوان ۱۸ ساله اهل روستای زرواو از توابع شهرستان بانه، که پس از تایید مرگ مغزی توسط تیم پزشکی و کسب رضایت از خانواده به بیمارستان  مسیح دانشوری تهران برای پیوند اعضا منتقل می‌شود و چند عضو ایشان اهدا می‌شود.

بنیاد توسعه فرهنگی آشتی شهرستان بانه ضمن تشکر و قدردانی از خانواده فداکار “مبینا” نو عروس سه روزه شهرمان، بر آن است که از فرهنگ ایثار و اهدا عضو در بین “بیماران مرگ مغزی” حمایت و همچنین با حمایت از خانواده‌های اهداکننده عضو و توانبخشی آنان تلاش نماید که قدردانی جامعه از اقدام مسئولانه و ایثارگرانه این خانواده‌ها را به آنها نشان دهد. بنیاد آشتی در پی روزی است که هیچ “بیمار مرگ مغزی” اعضای ارزشمند خود را با خود به خاک نبرد و هیچ بیمار نیازمند پیوندی در لیست انتظار به دلیل نرسیدن عضو پیوندی جان خود را از دست ندهد.

********************************************

هەنگاوی قورس و بەقەدر و، لەخۆبوردوویی بنەماڵەی بەڕێزی خاتوو “موبینا دەروێش نییا”، بە پێشکەشکردنی ئەندامی زندووی جەستەی “موبینا”، بۆ بەخشینی ژیان بە کەسانیدی، وانەیەکی گرنگی هێژایی و جوامێری و مرۆڤایەتی بوو بۆ تاک و کۆمەڵگەکەمان.

سەر لە ئێوارەی ڕۆژی سێشەممە، ۹ی جۆزەردانی ۱۴۰۲ی هەتاوی، ئەندامانی بنکەی ئاشتی بانە، سەردانی بنەماڵەی خاتوو “موبینا”، تازەبووکی کۆچکردوویان کرد لە گوندی زەرواوی خواروو.

لەو چاوپێکەوتنەدا، وێڕای دەربڕینی هاوخەمی، باس لەسەر گرنگی ئەو کردەوە مرۆڤدۆستانە کرا و ڕێز و پێزانینی خۆمان و کۆمەڵگەمان پێ ڕاگەیاندن و هیوامان خواست کە ئاکارچاکی و ڕەوشتی بەرزی ئەو بنەماڵە، ببێتە وانەو ئامۆژگاری و، ئەو شێوە ڕەفتارە ببێتە نموونەیەک بۆ داهێنانی فەرهەنگی ژیان بەخشی ومرۆڤدۆستی.

بنکەی گەشەی فەرهەنگی بانە (ئاشتی)

۱۱ی جۆزەردانی ۱۴۰۲ی هەتای

برچسب ها : ، ، ، ، ، ، ،

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *